eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A magyar vásárlóknál továbbra is a Suzuki az első

Csökkent az eladott új személygépkocsik száma az idei első félévben az egy évvel korábbihoz képest, az eladott autók mennyisége 85.147 volt - tette közzé a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete. Győző Gábor, a szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: a piaci részesedésben a Suzuki őrzi az első helyét, a második az Opel, a harmadik pedig a Ford.

A várakozással ellentétben jobban sikerült az első félév, mint amit gondoltunk, hiszen a tavalyi és az idei év közötti elmaradás összesen 800 darab gépkocsi - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke, aki szerint ha ez a tendencia változatlan marad, akkor idén körülbelül 175 ezer darab új személyautót fognak érékesíteni.

Győző Gábor elmondta: az autóvásárlás csökkenésének egyik oka, hogy a fizetőképes kereslet már 2004 óta lefelé tendál, és nem valószínű, hogy ebben az évben ez a folyamat megáll.

Az egyesület elnöke szerint évtizedes tradíció, hogy a kisautók és az alsó középkategóriás gépkocsik részaránya 85 és 90 százalék között van. Ez természetes, hiszen a magyar piac egy hihetetlen árérzékeny piac - mondta.

A márkák sorrendjében az előző évhez képest nagy eltérés nem volt: a Suzuki változatlanul az első, az Opel a 2., a Ford a 3., 4. a Volkswagen, 5. a Skoda, 6. a Toyota, 7. a Chevrolet, 8. a Peugeot, 9. a Renault és 10. a Fiat.

Győző Gábor elmondta: a vesztesek között vannak a francia márkák. Ez különösen a Renault-nál jelentős, mert az valamikor még stabilan a 3. legkeresettebb autó volt.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×