eur:
389.51
usd:
362.86
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hiába drágul a benzin, az autóról nem mondanak le az emberek

Igazságtalannak tartják az üzemanyagárak emelkedését a brit autósok, akik szerint a folyamatos drágulás nehéz helyzetbe hozhatja a családi kasszát. Az autózásról azonban ennek ellenére sem mondanak le - derült ki a Sky News csatorna által készített internetes felmérésből.

A Sky News által megkérdezettek 55 százaléka kénytelen visszafogni kiadásait a megemelkedett üzemanyagárak miatt. A 2663 válaszadónak azonban csupán a harmada nyilatkozott úgy, hogy ennek következtében kevesebbet fog vezetni.

A Sky News föltette a kérdést: amikor az ólmozatlan benzin 1,27, a dízel pedig 1,41 font, miért nem hagyják otthon többen az autójukat? A választ a megszokás és a résztvevők 72 százaléka szerint nem megfelelő tömegközlekedés jelenti.

A válaszadók 76 százaléka elengedhetetlennek tartja az autót a munkába járáshoz és a család fenntartásához. Csupán minden tizedikük ült föl a villamosra, buszra vagy vonatra a dráguló benzin miatt.

A megkérdezettek 48 százaléka fontolóra sem veszi, hogy letegye kocsiját, 44 százalék azonban elgondolkodna ezen, ha nem lenne számára oly fontos az autója. Hogy a kocsit többekkel megossza, azt a megkérdezettek majdnem 70 százaléka kényelmetlennek tartja. Ugyanakkor szinte 60 százalék gondolkodna el egy "zöldebb", üzemanyagtakarékosabb kocsi megvásárlásán.

Mivel a britek felének életbevágóan fontos az autója, a Sky News nem tartja meglepőnek a felháborodást. A válaszolók 64 százaléka nagyon, 26 százaléka pedig kicsit mérges a megugrott üzemanyagárak miatt, és csupán egy szűk réteget, a megkérdezettek 2,5 százalékát nem érdekli egyáltalán ez a probléma.

52 százalékcsalódottnak érezte magát a fölvetéstől, miszerint kész volna-e csatlakozni egy nagy nemzeti tiltakozáshoz.

A nagy többség, a fölmérés résztvevőinek kilenc tizede szerint a fölszökött árak tisztességtelenek, és érzi úgy, hogy a kormánynak közbe kellene avatkoznia.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott élő interjút, a kormányfő arról beszélt, ha béke lenne, akkor a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.  A német gazdaságot hazavágta a háború, és Magyarországnak nagyon fontos, hogy hozzáférjünk a nyugati piacokhoz. Ha ők döcögnek, akkor ez ránk is hat. Ha 2025-ben is háborúval kell számolni, akkor meg kell emelni a háborús kiadásokat is. Az EU-tagságról leszögezte,  hogy bent jobb, mint kívül.  Azt is kijelentette, hogy a kormány szerint fontos, hogy a magyar emberek ugyanolyan áron jussanak hozzá az üzemenyaghoz, ahogyan a szomszédaink.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×