eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Adócsökkentést várnak a vállalkozók

Munkáltatói érdekképviseletekkel egyeztetett a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a gazdaság fellendítésének lehetséges módjairól. Abban mindkét fél egyetértett, hogy adócsökkentésre lenne szükség, az azonban már nem volt mindenki számára egyértelmű, hogy ez mikorra valósítható meg.

Egyetértés van abban, hogy szükséges az élőmunka terheinek mérséklése és az adórendszer átalakítása a foglalkoztatás bővítése, a gazdasági növekedés fellendítése érdekében - hangsúlyozta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a meghatározó munkaadói érdekképviseletekkel folytatott egyeztetést követően.

A gazdasági miniszter szerint a foglalkoztatás terheinek csökkentésére és munkahelyteremtő intézkedésekre lenne szükség a gazdaság dinamizálása érdekében. Bajnai Gordon elmondta: mérsékelni kell a vállalkozások adminisztrációs terheit is.

Hangsúlyozta: a fő cél, hogy növekedésre és munkahelyteremtésre ösztönözzék a magyarországi vállalatokat.

A tanácskozás elején jelen volt Veres János pénzügyminiszter is, aki hangsúlyozta: adócsökkentésről és szerkezeti átalakításról csak akkor tudnak tárgyalni, ha már ismertek az első féléves makrogazdasági mutatók.

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke a találkozóról távozva elmondta: a gazdasági növekedés helyreállítására vonatkozó elképzelések jók, de kétséges számukra, hogy mindez átvihető-e a parlamentben.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint elengedhetetlen az élőmunkát terhelő adók, járulékok csökkentése, a munkára ösztönzésnél pedig tekintettel kell lenni arra is, hogy az GDP-növekedést is eredményezzen.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×