eur:
387.17
usd:
356.38
bux:
68727.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Global Finance: ismét az OTP a legjobb

Ismét az OTP Bankot választotta Magyarország legjobb bankjának 2007-re vonatkozóan a Global Finance. Az amerikai pénzügyi szaklap felémérése szerint a közép-kelet-európai régió legjobban teljesítő pénzintézete az osztrák Raiffeisen bankcsoport lett.

A rangsort összeállító pénzügyi szakemberek az OTP-vel kapcsolatban kiemelik, hogy a bank továbbra is a legnagyobb pénzintézet Magyarországon, adózás utáni eredménye 11 százalékkal nőtt, amúgy kiváló teljesítményét rontotta szerbiai leányvállalatának a gyenge eredménye.

A bankcsoport azzal számol, hogy konszolidált nettó profitja legalább 10 százalékkal bővül, de ez módosulhat a hazai piacon végbemenő változások szerint. A 2007. évi pénzügyi esztendőben magyarországi aktiváinak piaci részesedése gyakorlatilag nem változott, míg csökkent a piaci részesedése a jelzáloghitel, a fogyasztási hitel, a lakossági betét, valamint vállalati és önkormányzati hitelfolyósítási piacokon.

A közép-kelet-európai régióban első helyezett Raiffeisen csoport kitűnő tavalyi teljesítménye alapján már a második egymást követő évben végzett az élen a régiós rangsorban. A lap felidézi a Raiffeisen csoport elmúlt években végrehajtott felvásárlásait a térségben, így 2005-ben Ukrajnában megszerezte a Bank Avalt, a következő évben Csehországban az eBankát. 2007 novemberében az oroszországi Raiffeisen Bank és az orosz Impexbank egyesülésével a hetedik legnagyobb oroszországi bank jött létre, amely egyben a legnagyobb nyugati bank Oroszországban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

Az Egyesült Államok képviselőháza csütörtökön elfogadott egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezné Joe Biden amerikai elnököt, hogy zavartalanul szállítsa a fegyvereket Izraelnek. A főleg republikánusok és néhány demokrata által átvitt tervezet szembemegy Biden döntésével, miszerint elhalasztott egyes Jeruzsálembe tartó légibomba-szállítmányokat. Eközben a Fehér Ház egymilliárd dolláros izraeli katonai csomagról döntött nemrég, a két állam közötti szövetséget aláhúzandó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×