eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Példa nélküli céges lehallgatási botrány

Európa egyik legnagyobb távközlési társaságát, a Deutsche Telekomot érintő, példa nélkülinek minősített lehallgatási botrányról számolt be a német Der Spiegel internetes kiadása.

A hamburgi hetilap szerint a vállalat saját felügyelő bizottsági tagjai, menedzserei, valamint a Deutsche Telekommal foglalkozó német újságírók és a velük kapcsolatban álló emberek vonalas, illetve mobiltelefon-beszélgetéseit figyeltette meg, az adatokat pedig egy berlini tanácsadói céggel értékeltette ki.

A lehallgatások 2005-ben és 2006-ban történtek, amit a társaság mostani vezetősége elismert. Értesülések szerint René Obermann elnök maga tájékoztatta a bonni államügyészséget, és kérte a botrány haladéktalan és teljes kivizsgálását.

Az elmúlt hónapokban több - elsősorban az élelmiszer-kereskedelem területén dolgozó - német cégről, köztük a Lidlről, az Edekáról, a Plusról és az Aldiról derült ki, hogy munkatársaikat törvénytelen eszközökkel figyeltették meg.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×