eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Megúszhatjuk a jövő heti benzináremelést

Az árak szinten tartását, legfeljebb egy-két forintos üzemanyagár-emelkedést vár a jövő héten a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Erdősi Csaba az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy az üzemanyagok árszintje nem mindig követi az olaj világpiaci árának alakulását, és noha a héten a nyersolaj és a feldolgozott termékek is újabb és újabb árcsúcsot döntöttek, a dollár folyamatosan gyengült, a forint pedig erősödött.

Összességében ezek a piaci folyamatok egy néhány forintos üzemanyag-áremelkedést indokolnának, de a drágulási folyamat egyre inkább abszurd történet, az olajtársaságok képviselői például az amerikai szenátusban bibliára tett kézzel beszéltek arról, hogy nem ők idézik elő az áremelkedést, az egy természetes piaci folyamat - jelentette ki a szakember.

A holtankoljak.hu ügyvezetője hozzátette: mivel a pszichológia is szerepet játszik a döntésekben, így elképzelhető, hogy a hétfőn a jelenlegi árszint megtartása mellett döntenek.

Erdősi Csaba a lehetséges reakciókról azt mondta: nehéz azokat kiszámítani, mert az emberek már belefásultak a folyamatos drágulásba, másrészt azonban a vállalkozók - elsősorban a fuvarozók - az utóbbi hetekben már erőteljesen felléptek az áremelkedés ellen.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×