eur:
387.74
usd:
357.54
bux:
68371.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Jaksity György képviseli Magyarországot az Év Üzletembere versenyen

Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója képviseli Magyarországot a "World Entrepreneur of the Year" (az Év Üzletembere) versenyen. A győztest május 31-én, negyvenhárom ország negyvennyolc jelöltje közül választják meg a világ egyik legrangosabb vállalkozói versenyén.

Jaksity György képviseli Magyarországot a "World Entrepreneur of the Year" (az Év Üzletembere) versenyen - közölte szerdán az Ernst & Young (E&Y).

Az E&Y nemzetközi üzleti elismerését az idén nyolcadik alkalommal adják át, a győztest május 31-én, negyvenhárom ország negyvennyolc jelöltje közül választják meg. A jelöltek hazájukban már elnyerték a 2007-es "Év Üzletembere" díjat, s ezzel a jogot arra, hogy részt vegyenek a Monte Carlo-i díjkiosztón.

Magyarországot a világ egyik legrangosabb vállalkozói versenyén a hazai győztes Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója képviseli.

Havas István, az Ernst & Young magyarországi vezérigazgatója szerint, miután a nemzetközi elismerés kimagasló teljesítményű, sikeres üzletemberek munkásságát díjazza, Jaksity György jó esélyekkel utazik Monacóba.

"A Concorde Értékpapír Zrt. Jaksity vezetésével a nemzetközi óriás-befektetők domináns jelenléte ellenére is évek óta a hazai piacvezetők egyike, ráadásul meghatározó formálója az eddig gyerekcipőben járó hazai tőzsdei és befektetői műveltségnek, így biztosan a legesélyesebb jelöltek közé sorolja majd a bíráló bizottság" - idézi az E&Y sajtóközleménye Havas Istvánt.

A díjat a minden évben újraválasztott nemzetközi Független Bíráló Bizottság ítéli meg. A testület tagjai vagy korábbi nyertesei a "World Entrepreneur Of The Year" címnek, vagy az egyes országok Független Bíráló Bizottságaiból kerülnek ki. A döntést írásos pályázati anyagok elemzése, illetve helyszíni interjúk alapján hozzák meg.

A díj korábbi nyertesei között van Guy Laliberté, a québec-i Cirque du Soleil alapítója és igazgatója, valamint Bill Lynch, a dél Afrikai Imperial Holdings ügyvezető igazgatója is.

Az Ernst & Young 1986-ban alapította az "Entrepreneur of the Year" (Az év üzletembere) díját az Egyesült Államokban. Elsődleges célja elismerni és támogatni a kiemelkedő vállalkozókat, ezzel létrehozva egy világszintű fórumot, ahol az üzleti elképzelések és kezdeményezések kibontakozhatnak.

Az elismerés 2001 óta nemzetközi: az idén már 43 ország jelölt versenyzőket, 2007-ben új csatlakozóként Chile, Szlovénia és a Közel-Kelet is képviselteti magát a megmérettetésen.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×