eur:
387.73
usd:
357.77
bux:
68109.76
2024. május 17. péntek Paszkál

Fejlesztések a Contiental budapesti telephelyén

Az autóipari beszállítással foglalkozó Continental csaknem 24 millió euró értékben hajtott végre beruházásokat budapesti telephelyén 2007-ben. A cég 2008-ban további beruházásokat tervez. Az idén fejeződik be az új üzemcsarnok felépítése, itt 700 ember - 150 új munkatárs - dolgozik majd 4 gyártósoron.

Az autóipari beszállítással foglalkozó Continental csaknem 24 millió euró értékben hajtott végre beruházásokat a budapesti telephelyén 2007-ben, amelyet 2008-ban tovább kíván növelni - közölte a társaság kedden.

Az idén fejeződik be az új üzemcsarnok felépítése. Az új csarnokban 700 ember dolgozik majd 4 gyártósoron. A 700 dolgozóból 150 új munkatárs lesz. Az építkezés helyszíni előkészületei 2008. januárjában kezdődtek.

Magyarországon a Continental 1990-ben kezdte meg érdekeltségeinek kiépítését, és jelenleg 7 többségi tulajdonú vállalkozással képviselteti magát. A budapesti gyár a konszern egyik magyarországi leányvállalataként autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok gyártásával foglalkozik.

A gyár tevékenységi körébe tartozik különböző komfort- és karosszériaelektronikák, olajszenzorok, valamint blokkolásgátló fékrendszerek és menetstabilizáló rendszerek elektronikai vezérlőegységeinek gyártása.

A mintegy 12.000 négyzetméter beépített alapterülettel rendelkező, Kőbányán elhelyezkedő gyár 1.400 dolgozó részére biztosít munkalehetőséget. A fizikai és szellemi munkatársak aránya 80-20 százalék.

Az új gyártócsarnok a mintegy 2.300 négyzetméternyi korszerű gyártófelületen kívül a szükséges raktári, valamint szociális és öltöző-helyiségeket is magában foglalja, továbbá helyet biztosít a bővülő fejlesztő részleg számára, ahol 70 fejlesztőmérnök fog dolgozni.

A vállalatcsoport jelenleg mintegy 150.000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 36 országában lévő csaknem 200 telephelyén. Az idei évre több mint 26,4 milliárd eurós éves árbevételt tervez.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×