eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Az MSZP frakciója támogatja az Új Tulajdonosi Programot

Veres János pénzügyminiszter szerint az új tulajdonosi program a szocialista kormány jellegzetes programjaként fog megvalósulni az elkövetkező hónapokban. A miniszter mindezt az után mondta, hogy tájékoztatta az országgyűlés szocialista frakcióját a tárca terveiről. Az Új Tulajdonosi Program második körébe várhatóan a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta, valamint a Magyar Villamos Művek szétválasztása után létrejövő új társaságok kerülnek be.

Fontos, hogy mindenki számára megismerhető és könnyen elérhető legyen az Új Tulajdonosi Program - foglalta össze a szocialista képviselők észrevételeit a frakcióülés közben tartott rövid sajtótájékoztatón Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető helyettese, miután Veres János pénzügyminiszter ismertette a képviselőkkel a program eddig kidolgozott részleteit.

Kovács Tibor elmondta: Néhány, a program végrehajtásához szükséges törvénymódosításra az év második felében sort kell keríteni, így a privatizációs törvény mellékletének módosítására, és egy-két más törvényjavaslatra. Ennek a legfontosabb elemelt támogatta a frakció, tehát összességében az MSZP képviselői is azt fogalmazták meg, hogy ők a maguk részéről is mindent meg kívánnak tenni annak érdekében, hogy ez a program sikeres legyen.

Veres János pénzügyminiszter az új tulajdonosi program fontosságát hangsúlyozta. Elmondta: "Azt gondolom, hogy az új tulajdonosi program egy rendkívül fontos, a szocialista kormány jellegzetes programjaként fog a következő hónapokban megvalósulni, éppen ezért ennek mind gazdasági, mind politikai súlyát megfelelőképpen helyén kell kezelni."

Veres János korábban úgy fogalmazott, hogy az Állami Autópályakezelő Zrt.-t és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által összeállított ingatlan portfoliót kívánja tőzsdére vinni az év végén és a jövő év elején a kormány.

Az Új Tulajdonosi Program második körébe várhatóan a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta, valamint a Magyar Villamos Művek szétválasztása után létrejövő új társaságok kerülnek be.

Szerző: Sigmond Árpád

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×