eur:
399.05
usd:
364.86
bux:
0
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Gyurcsány után Orbánnal is egyeztetnek a vállalkozók

A miniszterelnökkel idén négyszer egyeztettek a gazdasági élet szereplői, akik az elmúlt másfél hónap eseményei után most a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjével is konzultálni fognak. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az InfoRádióban azt mondta: nem fogadják el az úgynevezett bársonyos reformokat, és a jelenlegi adórendszer megtartását.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint teljesen természetes, hogy a gazdasági szereplők a kormánypárttal, a miniszterelnökkel és az ellenzékkel is tárgyalnak a magyar gazdaságpolitika jövőjéről.

Dávid Ferenc, a szervezet főtitkára az InfoRádióban elmondta: rendszeresen találkoztak a miniszterelnökkel, az elmúlt másfél hónap eseményeit azonban szervezetük defenzívnek értékelte, ezért az ellenzékkel és más civil szervezetekkel is egyeztetnének a szükséges lépésekről.

Hangsúlyozta: a szocialisták kisebbségi kormánya csak stabil parlamenti és társadalmi támogatás mellett működhet, azonban a folyamatok így is igen lassúak lehetnek, hiszen a döntések rengeteg egyeztetés igényelnek egy ilyen helyzetben.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×