INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Nincs változás: magas marad az olajár

Infostart / InfoRádió
Nem változtatott az OPEC a kitermelési kvótán, az napi mintegy 32 millió hordó marad. A Solar Capital elemzője az InfoRádiónak azt mondta: a hír hatására nem történt komolyabb elmozdulás az olajpiacon.

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott a kitermelési kvótán az OPEC (Olajexportáló Országok Nemzetközi Szervezete) - tájékoztatta az InfoRádiót a Solar Capital elemzője.

Skáre Balázs hozzátette: a döntés minden bizonnyal nem fogja befolyásolni a kereskedést, hiszen éppen ilyen határozatot vártak a piaci szereplők.

Az olaj ára akár tovább is nőhet, mivel a befektetési alapok a gyengébben teljesítő részvény- és kötvénypiacok mellett még mindig jól jövedelmező befektetési alternatívát keresnek. Emeli az olaj árát a gyenge dollár is - közölte a Solar Capital elemzője.

Az OPEC-tagok is egyetértettek abban, hogy az olaj árát a spekuláció és a gyenge dollár hajtja fel, hiszen a kereslet-kínálat viszonya és az ellátottság nem indokolja a magas árszintet.

Az olajár egy-két órán, vagy akár egy napon át is alacsonyabb lehet, szerdán derül ugyanis ki, hogy mekkorák a nyersolaj- és a feldolgozott termékkészletek - fűzte hozzá Skáre Balázs.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk