eur:
392.7
usd:
365.88
bux:
66790.65
2024. április 26. péntek Ervin

Májustól ismét változik az áfa-törvény

Május elsejétől változik az áfa-törvény - mondta el az InfoRádiónak a Deloitte senior managere. Pénzely Márta szerint az egyik legfontosabb módosítás az, hogy végre rendezik a sokat vitatott fordított adózás kérdését.

Az áfa-törvény módosítása érinti a fordított adózás és a bizonylatolás témakörét, valamint az adómentes termékimport feltételeinek alkalmazhatóságát, a lakóingatlan bérbe adását és egyéb más, technikai jellegű kérdéseket - mondta az InfoRádiónak a Deloitte áfa-üzletágának vezetője.

Pénzely Márta közölte: a januárban bevezetett áfa-törvényben azért van szükség módosításokra, mert maradtak benne olyan hibák, amelyek miatt az adózók nem tudják értelmezni a jogszabályt.

A Deloitte senior managere úgy véli: a módosítás sok problémát orvosol, hibákat azonban még most is fedeznek fel benne.

A rendelkezés nem visszamenőleges hatályú - tette hozzá Pénzely Márta, aki szerint azoknak az adózónak, akik már átállították a számlázási rendszerüket, emiatt lesznek kellemetlenségeik, most ugyanis vissza kell állítani a rendszereket.

Ha egy cég december 31-egy egyenes adózással adózott, vagyis kiszámlázta az áfát, január 1-jétől pedig, a törvény szerint, fordított adózást kezdett, május elsejétől ismét egyenesen adózik majd - mondta a Deloitte áfa-üzletágának vezetője.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×