eur:
389.41
usd:
363.35
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Surányi Györgyöt jelöli a kormány az EBRD élére

Surányi Györgyöt, a jegybank korábbi elnökét jelöli a kormány az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élére - közölte Veres János pénzügyminiszter. A leendő vezető személyéről kedden dönt az Európai Unió gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsa.

A magyar kormány Surányi Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnökét jelöli az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élére - jelentette be Veres János pénzügyminiszter.

Az 1991-ben alapított EBRD jelenlegi elnöke, Jean Lemierre nyolc év után, júliusban távozik és nem kívánja magát ismét jelöltetni.

Lapinformációk szerint több jelölt is van posztjának betöltésére, Surányi György mellett Thomas Mirow német pénzügyminiszter-helyettes, és Zdenek Tuma, a cseh jegybank elnöke.

A bankot a közép- és a kelet-európai, illetve a volt Szovjetunióhoz tartozó közép-ázsiai országok piacgazdasági átalakulásának a támogatása céljából hívták életre.

Mára módosult a profilja, az eredetileg támogatott államok közül nyolc már az Európai Uniónak, illetve a legfejlettebb ipari országokat tömörítő OECD-nek is a tagja.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×