eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

PwC: a versenyképesség növelése nem célja a kormányzati adócsomagoknak

A három lehetséges adóváltoztatási koncepció közül a járulékcsökkentő központú javaslat az, amely leginkább kedvezne a vállalkozásoknak és fehérítené a gazdaságot - mondta el az InfoRádiónak Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers (PwC) cégtársa.

A Gyurcsány Ferenc kormányfő által hétfőn ismertetett három lehetséges adóváltoztatási koncepció három különböző célcsoportnak szól - közölte a PricewaterhouseCoopers (PwC) cégtársa.

Erdős Gabriella az InfoRádiónak kifejtette: az első javaslat szerint a munkáltatót nem terhelnék járulékterhek, mindent a munkavállalónak kellene viselnie, a második szerint a személyijövedelem-adó terhelés csökkenhet, míg a harmadik a járulékcsökkentésekkel a vállalkozásokat, leginkább a kisebb vállalkozásokat segítené.

Hosszú távon a harmadik verzióban van meg annak a lehetősége annak, hogy egy jelentős járulékcsökkentéssel az ország versenyképessége javuljon - hangsúlyozta.

Erdős Gabriella szerint nem hiba, hogy csak a mikro vállalkozásokat érintené kedvezően a tb-terhek jelentős mérséklését előrevetítő csomag, mert ennek élénkítő és fehérítő hatása lenne. Hozzátette: az is igaz, hogy mindig a nagyok adnak lökést a gazdaság élénkítésének.

A versenyképesség növelése nem célja az adócsomagnak, hanem a foglalkoztatottság növelését tűzte ki célul - emelte ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) cégtársa.

Kifejtette: az intézkedések egyike sem elég ahhoz, hogy érzékelhető versenyképesség-javulást hozzon.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×