eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A magyar kormány kiáll a Nabucco-projekt mellett

Magyarország elkötelezett az európai uniós energiapolitika és a Nabucco-projekt mellett. A kormány tájékoztatta az uniós tagországok, illetve a NATO-államok nagyköveteit a magyar álláspontról.

A kormány három tagja szerint Magyarország elkötelezett a Nabucco-projekt és ezzel együtt az európai uniós energiapolitika mellett.

Göncz Kinga külügyminiszter, Kákosy Csaba, a gazdasági és közlekedési tárca vezetője, valamint Veres János pénzügyminiszter azután beszélt erről, hogy tájékoztatták az uniós tagországok, illetve NATO-államok nagyköveteit Magyarország energiapolitikájáról.

Göncz Kinga elmondta: utazó nagyköveti posztot hoznak létre a Nabucco-projektben érdekelt országokkal történő kapcsolattartás és a beruházás megvalósításának elősegítése érdekében. Azt még nem tudni, ki tölti majd be a posztot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×