eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

CIB Csoport: 2007 a fúzió éve volt

A tavalyi a fúzió és az organikus növekedés éve volt - összegezte a CIB Csoport menedzsmentje 2007-et. A bank vállalati hiteleállománya 19 százalékkal, a lakossági ennek duplájával, azaz 38 százalékkal nőtt.

Az Inter-Európa Bankkal befejeződött fúzió után tavaly a CIB Csoport adózott nyeresége 13 százalékkal 29,8 milliárd forintra, mérlegfőösszege 21 százalékkal 2.600 milliárd forintra nőtt, ami 10,7 százalékos piaci részesedést jelent.

"Elég jelentős erőforrásokat kötött le az integráció és a fúzió. Reméljük, hogy már 2008-ban ennek az összes eredménye látható lesz. Egy nagyobb ügyfél-kiszolgálási képességgel rendelkező bank lesz. Jelenleg már egy 175 egységes értékesítési hálózattal rendelkezünk. Új termékek jelentek meg a bankban - azaz úgy gondoljuk, ez egy elég jelentős lépés volt bankunk életében" - jelentette ki Bertalan Imre vezérigazgató-helyettes.

"Idén szeretnénk továbbra is a növekedésre koncentrálni, mind a mérlegfőösszeg növekedésében, mind ügyfél-volumenekben, hitel- és betétállományban szeretnénk fenntartani hasonló növekedési ütemet. Reményeink szerint ez az eredményekben is megmutatkozik" - tette hozzá a CIB Csoport vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban.

Ötmilliárdos fúzió

A tavaly májusban induló fúzió költsége 2007-2008-ban összesen 5 milliárd forintot emészt fel, amely tartalmazza a szükséges beruházásokat és a folyó költségeket, de a költségek döntő része a tavalyi évet terhelte.

A CIB vállalati hitelállománya 19 százalékkal nőtt, ennek fő mozgatója a projektfinanszírozás volt, amelynek növekedése 30 százalékot is meghaladta. A vállalati üzletágban a bank vezetői 16 százalék fölötti piaci részesedést prognosztizálnak, amellyel gyakorlatilag a legnagyobb vállalati bank lehet a CIB.

A lakossági hitelek növekedése 38 százalékos volt 2007-ben, ezen belül szinte azonos ütemben bővültek a lakáscélú hitelek és a nem lakáscélúak 37, illetve 38 százalékkal.

A logó változik, a név marad


Az egyesített bank mostanra 175 értékesítési ponttal rendelkezik, év végére 200-at kívánnak működtetni. A banknál az év során logóváltás is lesz.

Török László vezérigazgató hangsúlyozta: az anyabank Intesa Sanpaolo logóját átveszik, de a CIB név megmarad. A logóváltás költsége várhatóan másfél milliárd forintba kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×