eur:
390.69
usd:
364
bux:
68302.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szerdától jön a 300 forintos benzin

A gázolaj után a benzin átlagos ára is 300 forint körül alakul a szerdai várható üzemanyagár-emelés után - mondta az InfoRádiónak a holtankoljak.hu ügyvezetője. Erdősi Csaba szerint legalább 3-4 dolláros kőolajáresés kellene, hogy itthon csökkenjenek az üzemanyagárak, de ennek rövid távon kicsi az esélye.

Beigazolódott a jóslat, a múlt heti áremelés után szerdán újra drágulnak az üzemanyagok: a benzin 2, a gázolaj 4 forinttal kerül majd többe, így a benzin literéért átlagosan 300, a gázolajért 307,2 forintot kell majd fizetni - tájékoztatta az InfoRádiót a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Erdősi Csaba hozzátette: a csúcsár a benzin esetében 311, míg a gázolaj esetében 320 forint körül alakul majd.

Legalább 3-4 dolláros olajárcsökkenés lenne szükséges ahhoz - változatlan forintárfolyam mellett -, hogy az üzemanyagok ára Magyarországon is csökkenjen, nem valószínű azonban, hogy az OPEC (Olajexportáló Országok Nemzetközi Szervezete) március elején tartandó üléséig ez megtörténik - fűzte hozzá a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Erdősi Csaba szerint a jövő héten nem várható újabb áremelés, ehhez azonban az kell, hogy stabilizálódjanak az olaj- és az üzemanyagárak, hogy ne érkezzen rossz hír az amerikai olajtartalékokról, és, hogy a forint se gyengüljön tovább.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×