eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ukrajna magasabb tranzitdíjat akar az orosz gáz átengedésért

Az új ukrán kormányfő újra akarja tárgyalni az orosz gáz tranzitdíját: Julia Timosenko szerint, miközben a gáz ára közel megháromszorozódott, a tranzitdíj gyakorlatilag változatlan maradt.

Timosenko szerint meg kell nézni, hogy más országok milyen tranzitdíjakat kérnek, és ezen információk birtokában kell tárgyalni az orosz féllel.

Tavaly decemberben Ukrajna és Oroszország arról állapodott meg, hogy az Ukrajnának szállított orosz gáz árát ezer köbméterenként 180 dollárra emelik. 2005-ban még 50 dollárért kapott Ukrajna ezer köbméter gázt.

A Gazprom orosz gázmonopólium ugyanakkor jelenleg ezer köbméter gáz száz kilométerre történő szállításáért 1,7 dollárt fizet csak Ukrajnának.

Jelenleg az orosz gázexport mintegy háromnegyede ukrajnai vezetékeken áramlik.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×