eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csomagküldőket bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal azt tanácsolja, hogy ha kéretlen vásárlást akar ránk erőltetni egy csomagküldő cég, azonnal jelezzük nekik telefonon, hogy nem tartunk igényt az árura. A versenyhivatal több mint tízmillió forintra büntetett három olyan céget, akik megtévesztő reklámmal és kéretlen vásárlással házaltak.

A versenyhivatal a Linea Directa Kft.-re és a Provea SA-ra egyaránt 7,5 millió, az Editions Atlas SA-ra pedig 3 millió forint bírságot rótt ki, emellett a három vállalkozást eltiltotta az eddigi hirdetési és ajánlási gyakorlat alkalmazásától is.

A vállalkozások rendszeresen a fogyasztókat megtévesztő módon hirdették termékeiket, de az sem volt ritka, hogy megrendelés nélkül küldtek árut, és ezután a csomagot megkapó embereknek kellett lépéseket tenniük azért, hogy ez többször ne forduljon elő - mondta az InfoRádióban Mihálovits András, a GVH szóvivője.

Mint azt a szóvivő elmondta, a választási szabadság korlátozása mindenképpen ellentétes a versenytörvénnyel, ezért aki ezt tapasztalja, az azonnal keresse fel a versenyhivatalt.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×