eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Tengeri fúrótornya lehet a MOL-nak Afrikában

A MOL Nyrt. eladási és vételi szerződést kötött a Tullow Oil társasággal a cég 40 százalékos részesedésének megszerzésére a Ngosso Permit tengeri blokkban Kamerunban. Erről a Portfolio.hu számolt be.

A Ngosso Permit sekély vizű blokk a Rio del Ray medencében, a Nigériában és Kamerunban található olajmezők közelében.

A MOL két kút fúrását tervezi 2007. negyedik negyedévben és 2008. első negyedévben, hogy értékelja a blokk korábbi működtetőinek felfedezéseit.

A blokk működtetője az Addax Petroleum, amely a nyugat-afrikai piac egyik jó nevű szereplője. Az elmúlt években Nigériában és Gabonban hasonló környezetben jelentős működési tapasztalatot szerzett.

A tranzakció az operűtor cég elővásárlási jogától függ, és szükség van még a Kameruni Köztársaság kormányának jóváhagyására is.

Áldott Zoltán, a MOL kutatással és termeléssel foglalkozó ügyvezető igazgatója elmondta: a cég a hagyományos célterületek mellett szeretne új környezetben is megjelenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Két legyet egy csapásra – így foglalható össze leginkább Németország védelmi miniszterének az Egyesült Államokban tett látogatása. Boris Pistorius egyrészt határozott kommunikációval igyekezett hangsúlyozni, hogy a szövetségesek számíthatnak Németországra,. Másrészt nem hagyott kétséget afelől, hogy országa számít az Egyesült Államok támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×