eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Világszerte egyre több a milliomos

A gazdagok világszerte egyre nagyobb magán-vagyont halmoznak fel. A Handelsblatt című német gazdasági lap most közétett felmérése szerint a legtöbb pénzzel rendelkezők kétharmada változatlanul az Egyesült Államokban és Európában él.

Világszerte közel 10 millióra tehető azoknak a száma, akik egy millió dollárnál nagyobb összeggel rendelkeznek. Csaknem ötmillióan közülük az Egyesült Államokban élnek.

Németországban a tendencia felfelé mutat, ugyanis míg 2005-ben alig 330 ezer milliomos élt német földön, számuk mára már jóval 350 ezer fölé emelkedett. A Handelsblatt az amerikai Boston Consulting Group nevű befektetési tanácsadótól származó adatokat kiegészítve közölte azt is, hogy idén első ízben lépi túl a 100 billió dollárt a világ leggazdagabb polgárainak magánvagyona.

Azonban még ez a meghökkentő adat sem tükrözi tökéletesen a valós helyzetet, mert a felmérés során nem vették figyelembe a milliomosok ingatlanjait.

A listavezető az Egyesült Államok, a második helyen Japán szerepel, míg Németország a harmadik helyezett, Nagy-Britannia mögé szorul, de a Handelsblatt úgy véli, hogy Kína hamarosan letaszítja erről a helyről is, mert az ázsiai ország gazdasági fejlődésével párhuzamosan szinte napról-napra nő a milliomosok száma is.

A felmérés - az amerikai Forbes magazin évente közétett jelentésével ellentétben - egyetlen személyt sem nevez meg a multimilliomosok közül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 09:17
×
×
×
×