eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bankok harca az ügyfelekért - olvassa el az apró betűs részt is!

Csaknem 250 milliárd forint szabadul fel a hónap végén, egy évvel azután, hogy az emberek rohamtempóban menekítették pénzüket lekötésekbe a kamatadó elől. Szimeonov Angel, a Budapest Bank befektetési szolgáltatások üzletágának vezetője elmondta: a bankok között éles harc indult az ügyfelek megszerzéséért.

Tavaly szeptember elsején vezették be Magyarországon a kamatadót, ekkor az emberek összesen csaknem 1.000 milliárd forint értékű megtakarítást helyeztek át egy másik befektetési formába. A legtöbben a befektetési alapokat választották, a bankbetétek iránt pedig csökkent a kereslet.

Egyéves bankbetétben mintegy 250 milliárd forint értékben kötötték le vagyonukat az emberek. Ezek most járnak le, így a bankok között megindult a verseny ezek megszerzéséért.

Az ajánlatok között nehéz kiigazodni, a szakember azonban mindenkinek azt ajánlja, hogy alaposan böngéssze át a szerződési feltételeket. A kétszámjegyű kamatajánlatok mellé ugyanis általában kötelezettségeket fogalmaznak meg a bankok a betétesekre nézve - közölte Szimeonov Angel.

Ilyen lehet például, hogy csoportos beszedési megbízást kell adni a banknak, vagy rendszeresen használni kell a hitelkártyát. Ezek egy része előnyös lehet, ezért érdemes végiggondolni, melyik ajánlatot válasszuk.

Tanácsos azt is figyelembe venni, hogy számos akciós betét kamata csak az első hónapokban kétszámjegyű, utána jelentősen csökken.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×