eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

MOL-eredmény: rosszabb mint tavaly, jobb mint amit vártak

A Mol-csoport 59,5 milliárd forint nettó nyereséget ért el 2007 első negyedévében. Ez 51 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, de jelentősen meghaladja az elemzői várakozásokat.

A MOL nem auditált nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány szerint készített konszolidált jelentése szerint a nyereség 51 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, ennek ellenére mintegy 20 százalékkal meghaladja az elemzői várakozásokat.

A közlemény alapján az erős feldolgozás-kereskedelmi és a rekordszintű petrolkémiai profitot a növekvő értékesítés mellett a kedvező finomítói és petrolkémiai árrések is segítették.

Ugyanakkor az alacsonyabb kitermelési szint, a csökkenő kőolajár, valamint a gyenge amerikai dollár alacsonyabb kutatás-termelési profitot eredményezett.

Tavaly a gázüzletág eladása dobta meg az eredményt

A MOL pénzügyi igazgatója az InfoRádióban emlékeztetett: a vállalat 2006 első negyedévében értékesítette a gázüzletágat, amiből 81 milliárd forintos nyeresége származott.

"Ha ezt leszámítjuk, 2007 első negyedévében az üzemanyag- és a petrokémiai területeken nagyon kedvező környezetben dolgozhattunk és ezt ki is tudtuk használni. Mindkét területen javítani tudtuk az üzleti eredményeket" - fogalmazott Molnár József.

Több mint 70 milliárdos üzleti eredmény

A Mol-csoport az első negyedévben 72,6 milliárd forint üzleti eredményt ért el, ebből a TVK részvények akvizícióján elkönyvelt egyszeri nyereség 13,9 milliárd forint volt.

A rendkívüli tételek nélkül számított üzemi eredmény 19 százalékkal marad el az előző év azonos időszakának hasonló eredményétől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×