INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

MOL-eredmény: rosszabb mint tavaly, jobb mint amit vártak

InfoRádió / MTI

A Mol-csoport 59,5 milliárd forint nettó nyereséget ért el 2007 első negyedévében. Ez 51 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, de jelentősen meghaladja az elemzői várakozásokat.

A MOL nem auditált nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány szerint készített konszolidált jelentése szerint a nyereség 51 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, ennek ellenére mintegy 20 százalékkal meghaladja az elemzői várakozásokat.

A közlemény alapján az erős feldolgozás-kereskedelmi és a rekordszintű petrolkémiai profitot a növekvő értékesítés mellett a kedvező finomítói és petrolkémiai árrések is segítették.

Ugyanakkor az alacsonyabb kitermelési szint, a csökkenő kőolajár, valamint a gyenge amerikai dollár alacsonyabb kutatás-termelési profitot eredményezett.

Tavaly a gázüzletág eladása dobta meg az eredményt

A MOL pénzügyi igazgatója az InfoRádióban emlékeztetett: a vállalat 2006 első negyedévében értékesítette a gázüzletágat, amiből 81 milliárd forintos nyeresége származott.

"Ha ezt leszámítjuk, 2007 első negyedévében az üzemanyag- és a petrokémiai területeken nagyon kedvező környezetben dolgozhattunk és ezt ki is tudtuk használni. Mindkét területen javítani tudtuk az üzleti eredményeket" - fogalmazott Molnár József.

Több mint 70 milliárdos üzleti eredmény

A Mol-csoport az első negyedévben 72,6 milliárd forint üzleti eredményt ért el, ebből a TVK részvények akvizícióján elkönyvelt egyszeri nyereség 13,9 milliárd forint volt.

A rendkívüli tételek nélkül számított üzemi eredmény 19 százalékkal marad el az előző év azonos időszakának hasonló eredményétől.

Kapcsolódó hang

Molnár József, a MOL pénzügyi igazgatója
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018