eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Egységes európai bankkártyát vezetnek be jövőre

Már jövőre megjelenhetnek az egységes európai bankkártyák, amelyeket ugyanúgy lehet használni az EU tagállamaiban, mint belföldön.

Egyelőre csak az várható, hogy a közös pénzt, az eurót használó 13 országban indul meg a kibocsátás - mondta el az InfoRádiónak Forgács Magdolna, a Bankszövetség tanácsadója.

Az úgynevezett SEPA-rendszerrel nemcsak a kártyabirtokos, hanem a kártyát elfogadó kereskedő is jobban jár.

A szabályok egyelőre az euróban történő fizetésekre vonatkoznak - hangsúlyozta a Bankszövetség tanácsadója, aki emlékeztetett arra, hogy a közös bankkártya ötlete az euró bevezetésekor merült fel.

Most már azonban azt szeretnék, ha nem csak készpénzben lenne könnyű a fizetés, hanem a készpénz nélküli eszközökkel is - tette hozzá Forgács Magdolna.

Akik sokat utaznak, vagy külföldön tanulnak, tapasztalják, hogy nem minden üzletben fogadják el bankkártyájukat, holott azon nemzetközi logó van.

Európa sok országában jól működik a bankkártyarendszer, de a határokon átnyúló fizetés esetén nem olyan kényelmes - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×