eur:
389.28
usd:
362.61
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Google szerint mégis sajtból van a Hold?

Az európai cégek amerikai versenytársaik mögött kullognak az internet üzleti lehetőségeinek kihasználásában - mondta Nikesh Arora, a Google egyik alelnöke. Felhasználói oldalról ugyanakkor nincs jelenős eltérés a két kontinens netezői között.

A Google európai működésért felelős alelnöke egy budapesti rendezvényen azt mondta: bár az utóbbi két évben javult valamit a helyzet, az európai vállalkozások továbbra sem használják ki kellőképpen az internet nyújtotta üzleti lehetőségeket.

Még mindig elég nagy különbség tapasztalható abban, ahogyan az Egyesült Államokban illetve Észak-Amerikában a vállalkozások az internet értékét megítélik - jelentette ki Nikesh Arora, hangsúlyozva, hogy a különbség az üzleti szférában van. Felhasználói oldalról nincs jelenős eltérés a két kontinens netezői között.

A Google alelnöke hozzátette, hogy a világhálós üzleti lehetőségekre is igaz az, hogy az európai cégek sokkal kevésbe hajlanak kockázatos vállalkozásokra, mint amerikai társaik.

Újságírói kérdésre a Google alelnöke megerősítette azt az értesülést, hogy a cég Magyarországon illetve a szomszédos országokban is toboroz szakembereket, de részleteket nem árult el.

Egy informatikai szakember az InfoRádiónak azt mondta, hogy a Google lengyelországi központja mellett valószínűleg Budapesten is egy fejlesztő központot szeretne létrehozni, illetve szó lehet még egy, a balkáni országokat kiszolgáló bukaresti fejlesztő részlegről is.

Sajtból van a Hold?

A Google nemrég egy új szolgáltatással bővítette a palettáját: a felhasználók egy Holdtérképet láthatnak, amelyen fel vannak tüntetve az egyes Apollo-expedíciók leszállási helyei.

A netezők egy skála segítségével egyre nagyobb és nagyobb felbontású képet láthatnak a Hold felszínéről, ha pedig a legnagyobb felbontású képet akarják megnézni, nagy meglepetés éri őket. Kiderül, hogy mégis sajtból van a Hold.

Ide kattintva ön is meggyőződhet erről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×