eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Jól járt, aki állami támogatással vett MOL-részvényt

Szerdától adhatja el MOL-részvényét az a kisbefektető, aki decemberben állami támogatással jegyzett olajpapírt. Az állami támogatás mértéke 2 ezer forint volt, amit levontak az aktuális árból, azaz 21 és félezer forint helyett mindössze 19 és félezer forintot kellett csak fizetni. A kedvezményt igénybevevők azzal a feltétellel vásárolhattak, hogy április végéig nem adják el a papírokat - mondta az InfoRádiónak Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője.

Aki normál módon jegyzett MOL-részvényt, az minimális nyereséget könyvelhet el decemberhez képest - közölte Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője.

Kiemelte: az járt jól, aki a kétezer forintos állami kedvezményt igénybe vette, bár ezt korlátozták, ugyanis ilyen módon 75 MOL-részvényt lehetett vásárolni.

A teljes pakett 1,9 millió részvényből állt - hangsúlyozta a Cashline elemzője.

Sarkadi-Szabó Kornél szerint a lakossági jegyzés kisebb csalódást okozott, ugyanis mindössze 150 ezer részvény került jegyzésre, a kedvezményes vásárlások száma pedig 120 ezer darabot tett ki 2,5 milliárd forint értékben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×