eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A benzin ára 260 forint körül maradhat

260 forint körüli átlagos benzinárat valószínűsít az év egészére a MOL vezérigazgatója. Mosonyi György az InfoRádiónak elmondta: a kőolaj magas világpiaci ára felfelé tolja a benzin árát, amit némileg enyhít az erős forint a dollárral szemben.

A MOL gáztermelése tíz százalékkal csökkeni fog ebben az évben Magyarországon, míg a kőolajtermelés szinten marad - mondta az InfoRádiónak a társaság vezérigazgatója.

Mosonyi György kiemelte, hogy a feldolgozás is várhatóan szinten marad, az értékesítés terén pedig megpróbálnak továbblépni. Nő a kereslet a gázolaj és a benzin iránt, és a társaság arra számít, hogy kétszámjegyű marad a gázolaj piacán a növekedés - tette hozzá a MOL vezérigazgatója.

A benzin hazai árát befolyásolja, hogy magas a kőolaj világpiaci ára, az Egyesült Államokban elindult felfelé a benzin jegyzési ára, de közben a forint is erősödik - mondta Mosonyi György.

260 forint

Várhatóan fennmarad az az intervallum, amelyben mozgott a benzin ára az elmúlt egy-két évben, és nagy lesz a szezonális ingadozás - vélekedett a MOL vezérigazgatója. Hozzátette: 260 forint körüli átlagos benzinárat valószínűsít.

A kőolaj világpiaci árát a kereslet-kínálat határozza meg, és nem egyéni szállítói döntések - mondta Mosonyi György. A MOL vezérigazgatója szerint az orosz Lukoil sem emelheti fel önkényesen az úgynevezett Ural-típusú kőolaj árát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×