eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Félmillió ember nem féltette az adatait

Csaknem félmillióan töltötték ki és küldték vissza a Magyar Posta Zrt. által januárban kézbesített úgynevezett életmód-kérdőívet. Bognár Bertalan, a társaság levél üzletágának marketingvezetője elmondta: a kérdőívek alapján létrejövő adatbázist nem adják át más cégeknek.

A Magyar Posta olyan kérdőív kitöltésére kérte az embereket, amelyben számos személyes adatra is kíváncsi volt.

Az adatvédelmi biztos szerint a posta adatkezelési szabályai jogszerűek, ettől függetlenül Péterfalvi Attila azt mondta: nem küldte volna vissza a nyereménnyel kecsegtető papírt.

Szerinte a kérdések alapján teljes személyiségprofil állítható össze, hiszen a többi mellett az anyagi kondíciókra vagy a káros szenvedélyekre is rákérdeztek.

A kérdőívet nem volt kötelező kitölteni, az embereknek kötelezően csak a népszámláláskor kell válaszolniuk a kérdezőbiztosoknak. Ennek ellenére csaknem félmillió ember küldte vissza az adatlapot.

Bognár Bertalan az InfoRádióban elmondta: az adatokat marketingtevékenységre használják majd fel, de nem adják tovább senkinek.

Az adatbázis segítéségével a posta egy új szolgáltatást indít, amelyben vállalja, hogy összegyűjti a megrendelő cégek célcsoportját, és számukra reklámanyagokat postáz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×