eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Százmilliárdos tőkeemelés Demjánéknál

Huszonöt százalékos befolyást szerzett a TriGránit Rt.-ben egy osztrák ingatlanbefektető cég, 400 millió euróért, vagyis több mint 109 milliárd forintért.

Nyúl Sándor a TriGránit operatív igazgatója az InfoRádióban elmondta: a tőkebevonásra azért volt szükség, hogy a társaság újabb beruházásokat indíthasson a régióban.

Közölte: a pénz lehetőséget nyújt arra, hogy a cég felgyorsítsa terjeszkedését abban a 12 országban, amelyben már ma is jelen van.

A friss pénzből vehető telkek öt év múlva, irodaházzal vagy bevásárlóközponttal, sokat érhetnek - tette hozzá az igazgató.

Elmondta, hogy a vállalat Magyarországon kívül kiemelt figyelmet fordít Lengyelországra, Romániára és Szlovákiára, de fontos piacnak tekinti Horvátországot, Bulgáriát, Ukrajnát és Oroszországot is.

Az új projektek között lehetnek lakóparkok, bevásárlóközpontok, multifunkcionális városközpontok, városrész-rehabilitációk - közölte Nyúl Sándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×