eur:
394.22
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Új pályázat a lakások hőszigetelésére

Energiatakarékossági hitelkonstrukciót indít a Magyar Fejlesztési Bank szeptemberben - nyilatkozta az InfoRádiónak az MFB vezérigazgató-helyettese. A pályázóknak 15 százalékos önrészt kell felmutatni és legfeljebb másfél millió forint igényelhető.

Úgy gondoltuk, hogy a panel pluszhoz hasonlóan a hagyományos eljárással épült lakásokra is érdemes kidolgozni egy energiatakarékossági hitelkonstrukciót - mondta a bank vezérigazgató-helyettese.

Aladics Sándor hozzátette: a várhatóan szeptemberben elinduló hitelprogram lehetővé teszi a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és a fűtési rendszerek megújítását.

A program hitelkerete valószínűleg 20 milliárd forint lesz, egy pályázó maximum 1,5 millió forint hitelt vehet fel, ami fedezetet adhat a beruházás értékének 85 százalékára; vagyis csak 15 százalékos önrészt kell előteremteni.

A fejlesztési bank vezérigazgató-helyettese elmondta: a műszaki feltételek megegyeznek a tavasszal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tavaszi pályázatának feltételeivel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×