eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Százmillió forintos bírság a Tescónak

A Gazdasági Versenyhivatal ismét megbírságolta a Tescót, ezúttal 100 millió forintra. Hat év alatt 9. alkalommal büntették meg az áruházláncot, ismét a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartás miatt.

A Tesco Global Áruházak Zrt. több vonatkozásban is megsértette a versenytörvényt. Reklámújságjában olyan információkat közölt, amelyek nem feleltek meg a valóságának - mondta el az InfoRádióban a versenytanács egyik tagja.

Egy digitális fényképezőgépet például 35 százalékos kedvezménnyel hirdetett a lap, ennél azonban jóval kevesebbel csökkentettek az árát - közölte Zavodnyik József.

Egy játékkastélyhoz pedig egy másik termék fényképe jelent meg.

A reklámújságban ugyan szerepel, hogy az áruházlánc az esetleges nyomdahibákért nem vállalja a felelősséget, mindez azonban nem minősül nyomdahibának.

Az is előfordult, hogy egy kedvezményes árú termék az akció kezdetére még több áruházba nem érkezett meg.

A Tescónak a versenytanács határozatának kézhezvétele után 30 nappal kell megfizetnie a bírságot.

A testület az összeg meghatározásánál figyelembe vette, hogy 2000. óta 9. alkalommal bünteti meg a hipermarketláncot.

A Tesco sokallja a versenyhivatal által kiszabott 100 millió forintos bírságot, és miután megkapták a határozatot, bírósághoz fordulnak, mondta el az InfoRádiónak Bogár Éva, a Tesco kommunikációs osztályának munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×