eur:
394.3
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egyszerűbb lett a cégalapítás

Már elektronikus úton is be lehet nyújtani a cégalapításhoz szükséges dokumentumokat a cégbírósághoz. Az erről szóló törvény július 1-jén lépett hatályba.

Győri Enikő, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium címzetes vezető tanácsadója szerint a módosítások egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszik a céges bejegyzéseket.

Lehetőség van arra, hogy egy társaságot szerződésminta alapján hozzanak létre. Ez csökkenti az ügyvédi költségeket, az így benyújtott dokumentumok alapján akár már nyolc napon belül bejegyzik a vállalkozást - mondta a tisztviselő az InfoRádióban.

A jogszabály előírja azt is, hogy 2007 szeptemberéig módosítani kell a cégek társasági szerződéseit az új törvénynek megfelelően.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×