eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kóka: hétfőre kész a kormányprogram

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövő hét elejére elkészül a kormányprogram egyeztethető verziója, gazdaságpolitikai, költségvetésbeli kérdésekben pedig már a hétvégére megszülethet a koalíciós pártok közös álláspontja - mondta az InfoRádiónak Kóka János gazdasági miniszter, aki Párizsban az OECD gazdasági minisztereinek értekezletén vett részt.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet egy most nyilvánosságra hozott jelentésében arra figyelmeztette Magyarországot, hogy csak költségvetési szigorral csökkenthetők a gazdaságban meglévő kockázati tényezők.

"Az OECD jelentése nagy mértékben egybeesik a kormány mostani diagnózisával, vagyis hogy látunk egy erős, gyorsan növekvő, jó teljesítményre képes gazdaságot, és egy gyengén teljesítő pazarló államot" - fogalmazott Kóka János.

A gazdasági miniszter szerint az új kormánynak most azt kell majd megmutatnia, hogy meg tudja védeni a reformprogramot, és utána négy év alatt végre is tudja hajtani.

Kóka János szerint az OECD gazdasági miniszterei pozitív várakozással tekintenek az új magyar kormány tevékenysége elé.

"Látják Gyurcsány Ferenc reformelkötelezettségét, látják az SZDSZ programját, ami minden területen reformokra épít" - hangsúlyozta a gazdasági tárca vezetője.

A kormányprogram elkészülte után már abból lehet megítélni a kabinet elkötelezettségét - tette hozzá Kóka János.

A miniszter elmondta: a gazdaságpolitikai, költségvetési kérdésekben a hét végére megszülethet a megegyezés a koalíciós partnerek között, a jövő hét elejére pedig a kormányprogram egyeztethető verziója is elkészül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×