INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

Demján: jön az 500 forintos euró?

Infostart / InfoRádió

Amennyiben Magyarország nem szanálja a költségvetését belátható időn belül, akkor akár egy argentin típusú összeomlás is bekövetkezhet, 4-500 forintos euróárfolyammal - mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke.

Az üzletember közölte: a politika 1990 óta nem tudott olyan mélyreható, gyökeres változásokat végrehajtani, amelyek a gazdaságban megtörténtek.

Demján Sándor hangsúlyozta: most meg lehet csinálni Magyarországot, de ehhez politikai konszenzus kell.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke szerint, ha az ország nem teszi rendbe a költségvetését belátható időn belül, akkor akár egy argentin típusú gazdasági összeomlás is bekövetkezhet, amikor nem kizárt 4-500 forintos euró árfolyam kialakulása is.

Az üzletember felsorolta azokat a pontokat, amelyek megvalósításához össze kell fogniuk a politikai erőknek: az ország felkészítése az euró 2010-es bevezetésére, egy érthető és elfogadható konvergencia-programot benyújtása, a közigazgatás, az önkormányzati rendszert, továbbá az egészségügy megreformálása.

Demján Sándor hozzátette: az is cél, hogy négy-öt éves távlaton belül a bérek kétharmada maradjon az emberek zsebében, és csak az egyharmada menjen el adóra.

Az arány jelenleg ennek pontosan a fordítottja - hangsúlyozta a vállalkozói szövetség vezetője.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018