eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

Kóka szerint a kampányígéretek miatt gyengült a forint

Minél előbb közös nyilatkozatot vár a parlamenti pártok vezetőitől a gazdasági stabilitás iránti elkötelezettségükről a gazdasági és közlekedési miniszter.

Kóka János a pártelnököknek küldött levelében úgy fogalmaz: a pénzpiaci bizalom csökkenése szerinte összefüggésben van a kampányígéretekkel.

A szabad demokrata politikus azt is közölte, hogy a forint árfolyamának gyengülése, a tőzsdeindexek csökkenése olyan jel, amely nem hagyható figyelmen kívül.

Hozzátette: a pártoknak azt is vállalniuk kell, hogy a tartós és stabil gazdasági növekedés érdekében reformlépéseket tesznek az államháztartás szerkezeti problémáinak kezelésére, és olyan politikát folytatnak, amely alapján teljesíthető az euró bevezetésének 2010-es céldátuma.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×