eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk

Újra meglódulhat az ipari ingatlanfejlesztés

Újra meglódulhat idén az ipari ingatlanfejlesztés, a tavalyi alacsony emelkedés után; Hézagos szabályok és eltérő üzleti normák várják az Európai Unión kívül befektetni kívánókat - lapszemle.

Világgazdaság

Újra meglódulhat idén az ipari ingatlanfejlesztés, a tavalyi alacsony emelkedés után. Főleg az új autópálya-szakaszok mentén jönnek létre új ipari létesítmények. Idén az első negyedévben 63 ezer négyzetméternyi raktárépületet adnak át, így összesen több mint 800 ezer négyzetméternyi raktár van már Magyarországon. Változatlanul a logisztikai cégek vezetnek, ezek alkotják a bérlők 55 százalékát.

Napi Gazdaság

Hézagos szabályok és eltérő üzleti normák várják az Európai Unión kívül befektetni kívánókat. Ennek ellenére egyre nagyobb az érdeklődés nemcsak Románia és Bulgária, hanem Ukrajna és Horvátország iránt is.

A térség országai alacsony költségekkel és gyors cégalapítással csalogatják a beruházókat. A vállalatok tényleges működése elé viszont gyakran újabb akadályok gördülnek. A lap szerint a magyarokat segítő háttérintézmények jól működnek, de a vállalkozók akkor járnak jobban, ha helyi ismeretekkel rendelkező partnereket találnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×