eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sztrájkra készülnek a villamosenergia-ipari dolgozók

Két hét múlva kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a villamosenergia-iparban dolgozók, ha nem tudnak megegyezni idei bérezésükről.

Gál Rezső, az ágazati szakszervezetek sztrájkbizottságának vezetője az InfoRádióban közölte: elfogadhatatlan számukra a munkaadók által ajánlott bruttó 2 százalékos fizetésemelési ajánlat.

Közölte: a három szakszervezet és a munkáltatók szövetségének tárgyalásai elakadtak az "elfogadhatatlan" ajánlat miatt.

A tárgyalások annak meghatározására irányulnak, hogy mi az a minimális béremelési szint a társaságoknál, amelyet a szakszervezetek el tudnak fogadni. A megajánlott 2 százalék alatta marad az Országos Érdekegyeztető Tanács által javasolt 4-5 százaléknak - mondta a sztrájkbizottság vezetője.

Hozzátette: a szakszervezetek 5 százalékot szeretnének elérni.

"Mi sztrájkbizotságként kívánunk tárgyalni, mert úgy látjuk: ki kell mozdítani a folyamatot a holtpontról" - mondta Gál Rezső.

Közölte: február 15-én ülnek össze ismét, addig előkészítik a figyelmeztető sztrájkot.

Azt, hogy a teljes munkavállalói kör, vagy csak a kritikus ponton dolgozók szüntetik be a munkát, arról később döntenek a szakszervezetek - tette hozzá a sztrájkbizottság elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×