eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Reform és gázáremelés

A parlamenti választásokig már nem várható markáns változás a kormány gazdaságpolitikájában, utána viszont nem lehet halogatni a reformokat, a hatósági áras termékek ára pedig emelkedik majd - áll a GKI Gazdaságkutató Rt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében.

A GKI vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban elmondta: a parlamenti választások előtt nem lesznek számottevő gazdaságpolitikai lépések; ugyanakkor a jelentős államháztartási hiány és az Európai Unió sürgetése miatt utána nem halogatható tovább.

Az EU szeptember elsejét jelölte meg határidőként, ameddig a magyar kormánynak konkretizálnia kell azokat a lépéseket, amelyekkel lehetővé kívánja tenni a 2010-es euróbevezetést - hangsúlyozta Karsai Gábor.

A GKI vezérigazgató-helyettese szerint ha a mostani ellenzék nyer, akkor elképzelhető, hogy pótköltségvetést nyújt be, ha marad a mostani kormány, erre nem lehet számítani.

Karsai Gábor elmondta: szinte biztos, hogy az új kormány emeli majd a lakossági gáz árát, ahogy más hatósági árakat is. Ezért ősztől emelkedik az infláció, év végén három százalék körül alakulhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×