eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Járai: távolodunk az eurótól

Járai Zsigmond szerint a magyar gazdaság alapvető érdeke, hogy mielőbb bevezesse az ország az eurót, az államháztartás jelenlegi helyzete, az ikerdeficit magas szintje miatt azonban az ország nemhogy közelebb kerülne, hanem inkább távolodik az euró-zónához való csatlakozástól.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke ezt a Brit Kereskedelmi Kamara rendezvényén szerdán a budapesti Brit Nagykövetség épületében aláhúzta: az euró mielőbbi bevezetése a magyar pénzügyi rendszer stabilitása miatt is fontos.

Napjainkban ugyanis jelentősen emelkedik a lakosság által felvett hitelek állománya, az új kölcsönök 80 százalékát devizában veszi fel a lakosság, az ügyfelek jó része azonban nincs kellően tisztában milyen árfolyamkockázatot hordoznak magukban a devizakölcsönök - tette hozzá Járai Zsigmond.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×