eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tőkeinjekciót kap a Transelektro

További 5 milliárd forint tőke- és hiteljuttatást ad az állam a Transelektro csoportnak - közölte a gazdasági és közlekedési miniszter. Kóka János azután beszélt erről, hogy ismét tárgyalt a nehéz pénzügyi helyzetben lévő cég vezetőivel és a hitelező bankok képviselőivel.

A tárca vezetője elmondta: eddig mintegy 22 milliárd forint állami segítséget kapott a Transelektro, ezen kívül hosszú távú programot is kidolgoznak a cég pénzügyi helyzetének rendezésére.

A csoport több ezer alkalmazottjának munkahelyének megőrzését is szem előtt tartják – tette hozzá Kóka János.

A miniszter közölte: a problémák rendezésére válságstábot hoztak létre, a cég vezetője továbbra is Székely Péter marad.

A Transelektro likviditási zavarokkal küzd: a társaság hitelei meghaladják a 30 milliárd forintot. Az egyeztetéseket a jövő héten is folytatják.

A hitelnyújtó és résztulajdonos Magyar Fejlesztési Bank ügyvezető igazgatója az InfoRádióban elmondta: a Transelektrónak van piaci létjogosultsága, mert a cégnek vannak megrendelései.

Almási Ákos hozzátette: a Transelektro sikeres kibontakozáshoz nagyarányú tőkebevonásra szükséges, ezen kívül meg kell állapodni a hitelezőkkel, a szállítókkal és az APEH-hel.

Persze az átütemezés a fizetendő kamatok miatt mindenképpen többletköltséget jelent majd a társaságnak - tette hozzá az MFB ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×