eur:
368.10
usd:
344.22
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Auth Henrik maradt a Monetáris Tanács elnökhelyettese

A Monetáris Tanács hétfői ülésén ismét Auth Henriket, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökét választották meg a testület elnökhelyettesének - áll az MNB közleményében.

A Monetáris Tanács áttekintette a gazdasági és pénzügyi folyamatokat, a jegybanki alapkamatláb megváltoztatását nem tárgyalta, így az továbbra is a szeptember 20. óta érvényes 6 százalékon áll.

A testület ülésén részt vett Veres János Pénzügyminiszter, aki tájékoztatta a tanács tagjait a költségvetési folyamatokról.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Rejtett emelésekkel van tele a 2024-es adócsomag

Rejtett emelésekkel van tele a 2024-es adócsomag

A jövő évi adótörvényekben számtalan a veszélyhelyzet ideje alatt bevezetett adóemelést emel törvényi erőre a kormány. Vagyis így hosszútávon is velünk maradnak a korábban ideiglenesnek mondott intézkedések. Jogtechnikailag viszont így az Európai Bizottság felé tett vállalások kiskapujára mehet rá a kabinet, hogy különadók helyett a meglévő terhek közé sorolják át ezeket a tételeket. Például velünk marad a megemelt tranzakciós illeték, de a chipsadó bővített termék listája is. Törvényi szintre emelkednek az ekho-s adózás ideiglenes szabályai, de új elemként osztalékadót vetnek ki a bizalmi vagyonkezelőknél, magánalapítványoknál is. A kormány viszont a családi kedvezmények összegeit nem írja át jövőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×