eur:
368.10
usd:
344.54
bux:
48204.31
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Hat százalékos uniós norma szerinti hiány

A Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára szerint valószínűleg kisebb lesz a vártnál az államháztartás uniós normák alapján kiszámított hiánya.

Katona Tamás úgy vélte: 1 százalékpontos csökkenéssel lehet számolni, így a deficit 6 százalékos lehet.

Emlékeztetett arra, hogy az uniós normák szerinti eredményszemléletű hiány kiszámításához a pénzforgalmi deficit mellett figyelembe kell venni az önkormányzatok bevételi és kiadási mérlegét, a nyugdíjreform korrekcióját és a két statisztikai módszer egymáshoz igazítását.

A pénzügyminiszter csütörtökön jelentette be, hogy kisebb lett az előrejelzettnél az államháztartás tavalyi, helyi önkormányzatok nélküli hiánya.

Veres János elmondta: a tárca adatai alapján a 2005-ös pénzforgalmi szemléletű deficit 984,4 milliárd forint, ami 40 milliárddal kisebb az előrejelzettnél; ez a GDP 4,4 százalékát teszi ki a várt 4,6 százalékkal szemben.

Címlapról ajánljuk
Gátrobbantás - Nem véletlen, hogy erre most került sor

Gátrobbantás - "Nem véletlen, hogy erre most került sor"

Ukrajna szerint Oroszország robbantotta fel a dél-ukrajnai Herszon megyében lévő, jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Nova Kahovka víztározójának gátját a Dnyeper folyón. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint is orosz érdek húzódhat meg az esemény mögött.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Hamarosan élesedik a kormány legújabb csodafegyvere a boltok ellen

Hamarosan élesedik a kormány legújabb csodafegyvere a boltok ellen

Július elsején indul az online árfigyelő adatbázis. A Gazdasági Versenyhivatal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és az Igazságügyi Minisztérium által létrehozott munkacsoport – az Agrárminisztérium képviselőivel együtt – ma azokkal a kiskereskedelmi láncokkal egyeztetett, amelyek kötelezően csatlakoznak majd az online árfigyelő adatbázishoz. A megbeszélésen elhangzott: a rendszer készen áll a tesztelésre. A vonatkozó sajtóközlemény szerint a kiskereskedelmi cégek képviselői elmondták, hogy mindenben támogatják a rendszer elindulását és megkezdik a teszteléshez szükséges adatok feltöltését, annak érdekében, hogy elindulhasson a rendszer július elsején.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×