eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

VW minibusz a Chryslertől

A DaimlerChrysler az amerikai piacra szánt hétüléses minibuszokat gyárt majd a Volkswagennek, mondta Wolfgang Bernhard, a VW elnöke a Los Angeles-i autókiállításon.

A gyártás 2008-ban kezdődik és bár a kisbuszok az új Dodge és Chrysler padlólemezére épülnek, a külső és belső dizájnt a Volkswagen végzi.

A Volkswagennek nagyon nagy szüksége van arra, hogy felfrissítse kínálatát az amerikai autópaicon, ahol 2005-ben 12 százalékkal vagyis egymilliárd dollárral estek eladásai.

Tavaly a Touareg terepjáró volt az egyetlen sikeres modelljük az amerikai piacon, ebből 18.050 darabot adtak el.

A megállapodásban nem kis része lehet annak, hogy Wolfgang Bernhard tavaly igazolt át a DaimlerChryslertől a a Volkswagenhez.

A kisbuszokat az eddigi jelentések szerint a Chrysler egyik amerikai vagy kanadai gyárában szerelik majd össze.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×