eur:
370.97
usd:
344.70
bux:
46850.16
2023. június 2. péntek Anita, Kármen

Tavaly 6,1 százalékkal nőtt az orosz GDP

Oroszország hazai összterméke (GDP) tavaly 6,1 százalékkal nőtt a Moscow Narodny Bank saját készítésű GDP-mutatója szerint.

Az orosz kormány eredeti GDP-növekedési célkitűzése 5,9 százalék volt tavalyra, míg elemzők csupán 5,6 százalékos növekedésre számítottak a 2004-ben teljesült 7,2 százalékkal szemben.

Az orosz pénzügyminiszter megítélése szerint viszont az orosz gazdaság tavaly több mint 6 százalékkal bővült. Alekszej Kudrin korábban egy konferencián úgy fogalmazott: a 6 százalék átlépése már biztos, de lehet, hogy nem áll meg ennél a szintnél az orosz GDP növekedése.

Vlagyimir Putyin orosz államfő 2004. május végén meghirdetett céljának megvalósításához - tíz éven belül a GDP megkétszerezéséhez - a gazdaságnak évente tartósan 7,2-7,3 százalékkal kellene növekednie.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×