INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

Kincstári biztos=válságmenedzser

Infostart

Tavaly összesen 5 esetben kellett kincstári biztost kirendelni a költségvetési szervek lejárt tartozásainak rendezésére. Jelentős adósságot halmozott föl többek közt a Pécsi Tudományegyetem mellett két belügyi, illetve két földművelésügyi szerv.

A kincstári biztos voltaképpen válságmenedzser. Feladata, hogy rendezze az adott intézmény gazdálkodását, és megakadályozza az adósság újratermelődését.

A felsőoktatási intézmények közül a Pécsi Tudományegyetem halmozott fel mintegy másfél – 2 milliárd forintos adósságot az egyetem anyagi lehetőségeit meghaladó építkezés – a szívsebészeti centrum létrehozása miatt.

A Kincstári Biztosi Iroda tájékoztatása szerint tavaly a földművelésügyi tárca két lovasintézménye halmozott fel nagyobb adósságot. Ezenkívül kincstári biztosra volt szükség két belügyi szervnél is.

A Kincstári Biztosi Iroda vezetője, Forgács Pétert az InfoRádiónak elmondta, hogy a Fejér és a Nógrád megyei rendőrfőkapitányságok adóssága meghaladta az 50 millió forintot, ezenkívül az ORFK-nál is volt tartozásállomány.

Jóllehet az egészségügyi intézményeknél is jelentős az eladósodottság, tavaly egyetlen esetben sem volt szükség kincstári biztosra.

Az Országos Gyógyintézeti Központ – ismertebb nevén a Szabolcs utcai kórház – szintén jelentős adósságot halmozott föl, de egyelőre nem tudni, lesz –e szükség válságmenedzserre

Kapcsolódó hang

Kincstári biztosok kirendelése
 
Az Államkincstár elnöke a kincstári biztosokról
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018