eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Bankot alapít az Allianz Hungária

Bankalapítási kérelmet nyújtott be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) az Allianz Hungária Rt. - mondta az MTI-nek Sipos József, az Allianz Hungária Biztosító Rt. kommunikációs igazgatója szerdán.

Az Allianz Hungária Biztosító évek óta tervezi a bankalapítást, illetve a bankvásárlást. A társaság elnök-vezérigazgatója, Patai Mihály 1996-ban - a biztosítóhoz való csatlakozásának évében - kijelentette, a társaság Magyarországon "pénzügyi ház" szerepet kíván betölteni.

Az Allianz Hungária több eladó bank, egyebek mellett az azóta Erste-tulajdonná vált Postabank tendercsomagját is megvásárolta, de végül minden esetben elállt a bankvásárlástól. A cég ma 5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Takarékbank Rt-ben.

Az Allianz Hungária Biztosító bankalapításában vélhetően szerepet játszott, hogy a 2006. január elsejétől életbe lépett "negyedik nyugdíjpillér"-ről, a nyugdíj-előtakarékossági számláról (nyesz) szóló törvény alapján nyugdíj-előtakarékossági számlát csak a hitelintézetek és az értékpapírcégek vezethetnek.

Az Allianz Hungária Biztosító 2004-es 155 milliárd forintos, illetve az idei első háromnegyed évben elért, közel 132 milliárd forintos díjbevételével a legnagyobb hazai biztosító társaság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×