eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bankot alapít az Allianz Hungária

Bankalapítási kérelmet nyújtott be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) az Allianz Hungária Rt. - mondta az MTI-nek Sipos József, az Allianz Hungária Biztosító Rt. kommunikációs igazgatója szerdán.

Az Allianz Hungária Biztosító évek óta tervezi a bankalapítást, illetve a bankvásárlást. A társaság elnök-vezérigazgatója, Patai Mihály 1996-ban - a biztosítóhoz való csatlakozásának évében - kijelentette, a társaság Magyarországon "pénzügyi ház" szerepet kíván betölteni.

Az Allianz Hungária több eladó bank, egyebek mellett az azóta Erste-tulajdonná vált Postabank tendercsomagját is megvásárolta, de végül minden esetben elállt a bankvásárlástól. A cég ma 5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Takarékbank Rt-ben.

Az Allianz Hungária Biztosító bankalapításában vélhetően szerepet játszott, hogy a 2006. január elsejétől életbe lépett "negyedik nyugdíjpillér"-ről, a nyugdíj-előtakarékossági számláról (nyesz) szóló törvény alapján nyugdíj-előtakarékossági számlát csak a hitelintézetek és az értékpapírcégek vezethetnek.

Az Allianz Hungária Biztosító 2004-es 155 milliárd forintos, illetve az idei első háromnegyed évben elért, közel 132 milliárd forintos díjbevételével a legnagyobb hazai biztosító társaság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×