INFORÁDIÓ
2022. január 19. szerda
Márió, Sára

Bankot alapít az Allianz Hungária

Infostart

Bankalapítási kérelmet nyújtott be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) az Allianz Hungária Rt. - mondta az MTI-nek Sipos József, az Allianz Hungária Biztosító Rt. kommunikációs igazgatója szerdán.

Az Allianz Hungária Biztosító évek óta tervezi a bankalapítást, illetve a bankvásárlást. A társaság elnök-vezérigazgatója, Patai Mihály 1996-ban - a biztosítóhoz való csatlakozásának évében - kijelentette, a társaság Magyarországon "pénzügyi ház" szerepet kíván betölteni.

Az Allianz Hungária több eladó bank, egyebek mellett az azóta Erste-tulajdonná vált Postabank tendercsomagját is megvásárolta, de végül minden esetben elállt a bankvásárlástól. A cég ma 5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Takarékbank Rt-ben.

Az Allianz Hungária Biztosító bankalapításában vélhetően szerepet játszott, hogy a 2006. január elsejétől életbe lépett "negyedik nyugdíjpillér"-ről, a nyugdíj-előtakarékossági számláról (nyesz) szóló törvény alapján nyugdíj-előtakarékossági számlát csak a hitelintézetek és az értékpapírcégek vezethetnek.

Az Allianz Hungária Biztosító 2004-es 155 milliárd forintos, illetve az idei első háromnegyed évben elért, közel 132 milliárd forintos díjbevételével a legnagyobb hazai biztosító társaság.

Kapcsolódó hang

Bankot alapít az Allianz (Sipos József)
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018