eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tőzsdére megy az orosz Rosbank

A Rosbank, a tíz legnagyobb oroszországi bank egyike jövő év közepén bevezeti részvényeit a moszkvai és a londoni tőzsdére. A bank eszközérték alapján a 2004 végi állás szerint a nyolcadik legnagyobb oroszországi kereskedelmi banknak számít.

A Rosbankot az 1998-as pénzügyi összeomlásban csődbe ment Oneximbank romjaiból építette fel Vlagymimir Potanyin fémipari mágnás.

A Rosbank az orosz bankok közül elsőként tette közzé részletes kibocsátási tervét és jelölt ki főszervezőt annak lebonyolítására. A Gazprombank és a hajdani szovjet külkereskedelmi bank, a Vneshtorgbank szintén jelezte már kibocsátási szándékát.

A Rosbank a Deutsche Bank, a HSBC és a CSFB pénzintézeteket kérte fel a kibocsátás szervezésére. A bank 15-25 százalékos részvénycsomagok kíván a moszkvai és a londoni tőzsdére vinni. A tőzsdei bevezetést megelőzően a bank új részvényeket bocsát ki. A kibocsátás 50 százalék régi és 50 százalék új részvényből áll majd.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×