eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Ausztrál kézen a bolgár tengerparti repterek

A Macquarie ausztrál csoport 805 millió euróért többségi részesedést szerzett a koppenhágai repülőtér üzemeltető vállalkozásában. Ezzel gyakorlatilag az ő ellenőrzésükmalá került a bolgár tengerpartot kiszolgáló várnai és burgaszi repülőtér is.

A bolgároknak a dánokkal létrejött ügylete még nem zárult le teljesen, de a Macquarie október végén közölte vételi szándékát a koppenhágai reptéri vállalkozás megszerzésére. A dán állam 39,2 százalékos tulajdonrészét nem adta el és közlése szerint nem is kívánja.

A Macquarie Bank csütörtökön tett ajánlatot a Londoni Értéktőzsde (LSE) megvásárlására a londoni tőzsdetársaság részvényeseinek, 1,5 milliárd font értékben.

Emellett számos európai szolgáltató keltette fel érdeklődésüket, féltucat beruházást hajtottak végre, a kisebb cégeket 100 százalékban szerzik meg az ausztrálok, a nagyobbakban, mint idén júniusban a Wales & West Utilities-ben például 36 százalékot szereztek.

Az elmúlt években több brit repülőtérben (Birmingham, Bristol) is szereztek negyed-fél részesedést. Az idei évben további hét még folyamatban lévő cégbevásárlási ügyet indítottak, többet Németországban, továbbá római és brüsszeli légikikötőkben.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×