eur:
395.71
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Készülő szerződés, gyanús körülmények, sztrájkfenyegetés

Akár ezen a héten aláírhatják a Budapest Airport privatizációs szerződését, ám a Fidesz alelnöke szerint "valami büdös" a cég privatizációjában. A szakszervezetek pedig sztrájkkal fenyegetnek az elégtelen béremelési ajánalt miatt.

Már ezen a héten alárhatják a Budapest Airport Rt. privatizációjáról szóló szerződést - jelentette ki a gazdasági miniszter. Kóka János hozzátette: a tárgyaló felek álláspontja nincs túl távol egymástól, és fontos, hogy rövid időn belül befolyjon a pénz, amelyet szerinte az államadósság csökkentésére kell felhasználni.

Korábban Batiz András kormányszóvivő azt mondta: várhatóan csütörtökön dönt az ÁPV Rt. igazgatótanácsa a Budapest Airport Rt. privatizációs szerződéseinek végleges szövegéről, amelyeket pozitív döntés esetén egy héten belül alá is írhatnak a felek.

A Budapest Airport Rt. privatizációja azért került a kormány szerdai ülésének napirendjére, mert a privatizációs szervezet a tranzakció nagysága miatt az értékesítési folyamat eddigi eredményének áttekintésére kérte a kabinetet.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a közszolgálati televízió műsorában azt mondta, hogy "valami büdös" a Budapest Airport Rt. privatizációjának ügyében.

"Mi történik most a napokban, miről tárgyalnak a leadott privatizációs ajánlat után az angolokkal (…), mit kell még egyeztetniük, egyezkedniük az eladónak és a vevőnek? Mi történik most? (…) Mi a fenét most csinálnak zárt ajtók mögött?” – tette fel kérdéseit Pokorni Zoltán.

A Budapest Airport (BA) szakszervezetei és a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöksége is tiltakozik az ÁPV Rt. "fenyegetése" ellen, eközben a menedzsmenttel folytatott bértárgyalásokon nem közeledett a felek álláspontja.

Palkovics Imre, a MOSZ elnöke és Kovács Zoltán, a BA üzemi tanácsának elnöke szerdán elmondta: tiltakoznak az ellen, hogy az ÁPV Rt. titoksértés címén vizsgálatot kezdeményez Kovács Zoltán egy korábbi kijelentése miatt.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: titoksértést nem követett el, hiszen a BA kérőivel folytatott egyeztetéseken titoktartási kötelezettséget nem írt alá.

Hilmer Sándor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek elmondta: nem közeledtek a jövő évi béremelésről az álláspontok. Hozzátette, hogy a munkaadó ajánlatával nem emelkednének a reálbérek.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×