eur:
392.38
usd:
353.49
bux:
72302.49
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Nyitókép: Jose A. Bernat Bacete/Getty Images

A szlovénoknak is alaposan befűtöttek

Rekordmeleg volt az idei nyár Szlovéniában - közölte az ország környezetvédelmi ügynöksége csütörtökön a TV Slovenija beszámolója szerint.

Renato Bertalanic, az ügynökség szakembere arról is beszámolt, hogy az év több hónapja, így az augusztus is melegrekordokat hozott, így várhatóan az egész év átlaghőmérséklete is minden korábban mértnél magasabb lesz.

A szakember közölte, nagyon magas volt az átlaghőmérséklet a síkságon, de az Alpokban, a Karavankákban, a Pohorje-hegységben és a tengermelléken is átlag feletti hőmérsékleteket mértek. Az 1991-2020-as referenciaidőszakhoz képest 2,5 Celsius-fokkal volt melegebb idén, és egész nyáron nem volt hidegebb időszak vagy komolyabb lehűlés.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Egyhónapos csúcsközelbe ugrott a forint

Egyhónapos csúcsközelbe ugrott a forint

A csütörtök reggeli magyar kiskereskedelmi forgalmi és külkereskedelmi mérleg adatok. illetve Matolcsy György MNB-elnök szavai érdemben nem mozgatták meg a forint árfolyamát, a dollár újbóli világpiaci gyengülése viszont igen, és ennek segítségével az euró jegyzése 393-ról 392-ig ereszkedett csütörtökön kora délutánra. Ez azt jelenti, hogy bő egyhavi csúcsa közvetlen közelébe kapaszkodott a forint. Közben a dollárral szemben is lényeges fejlemény történt: egyre jobban távolodik az árfolyam egy minap tesztelt fontos technikai szinttől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×